Gå direkt till innehållet

Fler dramaserier i SVT Play

Vår publik vill i allt högre utsträckning kunna välja bland många titlar och titta på flera avsnitt på samma gång. Nu finns massor av nya och äldre dramaserier samlade på SVT Play, skriver programdirektör Lena Glaser

Bild ur dramaserien Torka aldrig tårar utan handskar.

Nu finns fler svenska dramaserier än någonsin på SVT Play. I vårt nya dramaerbjudande samsas aktuella serier som 30 grader i februari och Springfloden med titlar som Blå ögon, Fröken Frimans krig, Portkod, Mäklarna och Torka aldrig tårar, som alla sänts tidigare på SVT och som publiken nu har möjlighet att upptäcka igen.

SVT har en viktig roll att spela för drama. Ingen annan gör svenskt drama med en sådan bredd som SVT. Vi kommer fortsätta att vara den största producenten av svenskt drama och nu tar vi ytterligare ett kliv när det gäller vårt erbjudande till publiken, som i allt högre utsträckning vill kunna välja bland många titlar och titta på flera avsnitt på samma gång.

De nyproducerade dramaserierna kan man som vanligt se i 30 dagar efter att sista avsnittet sänts. De äldre serierna finns tillgängliga i ett halvår och publiceras med alla avsnitt på en gång. Varje månad fylls SVT Play på med fler dramaserier- här finns det alltid någonting för alla med möjlighet att frossa genom att titta på alla avsnitten på en gång om man gillar det!

Drama skapar berättelser om vår samtid och vår historia. Det talar om vårt land men också om andra platser och verkligheter. Det är ett viktigt utbud både i ”vanlig tv” och i online-tjänster som SVT Play.

Vi vill se till att publiken kan ta del av svenskt drama så enkelt som möjligt. Vi kommer fortsätta utveckla både våra dramaserier, kanaler och tjänster och inte minst, som vi gjort nu, hela tiden försöka hitta nya sätt att tillgängliggöra våra program.

Oavsett hur du väljer att titta hittar du alltid dramaserier i världsklass på SVT Play. Serier som är spännande och viktiga, modiga, intressanta och underhållande, som väcker debatt och hjälper oss förstå vår historia. Serier som handlar om Sverige och världen i dag. Bra drama som sätter sina spår.